Bemutatjuk Oszter Horkát

U11-es labdarúgónk egy határozott személyiség. Ezt bizonyítja a vele készített interjú is, melyben mesél nekünk mindennapjairól és a focival való kapcsolatáról.

„Oszter Horkának hívnak. 2006. szeptember 30-án születtem, és immár 7 éve, hogy focizom. Még az óvodában kezdtem évekkel ezelőtt, amióta pedig iskolába járok, a Viadukt SE-ben játszom. Heti háromszor másfél órát edzem, a suliban a szünetekben az osztálytársakkal, otthon pedig a bátyáimmal vagy apuékkal is szoktam focizni. A labdarúgást tök jó csapatjátéknak tartom, ahol fontos a taktika. Szeretnék minél több mozdulatot elsajátítani, tökéletesíteni. Jobblábas vagyok és a 3-as számú mezt viselem. Úgy gondolom, erősségeim közé tartozik a dinamika és a keménység, valamint megpróbálok mindig előre gondolkodni és szabad területre passzolni a labdát. Úgy gondolom, elég jól látok a pályán és védőként a legfontosabbnak azt tartom, hogy ne menjenek el mellettem, nincs elveszett labda! Büszke vagyok rá, hogy rengeteg érmem van otthon a különböző tornákról, kupákról. Többször választottak a Bozsik-programban és egyéb kupákon a legjobb játékosnak, valamint a sulival is minden évben ott vagyunk a megye legjobbjai között. Az igazi elismerés az lesz, amikor csapatkapitányként vezethetem ki a magyar válogatottat egy világbajnokságon. Kedvenc csapataim: a Fradi és az Arsenal, példaképem pedig Laurent Koscielny, aki szintén védő, mint én, és szerintem a világ egyik legjobbja.”

Horka nemcsak a fociban elhivatott, az iskolában legközelebb ugyan a matematika és a testnevelés áll hozzá, mégis jeles tanuló. Edzője, Sprinzeisz Zoltán igencsak elégedett növendékével: „Keményen és fegyelmezetten dolgozik, nem véletlen, hogy gyakran egy korosztállyal feljebb edz már. Igazi vezéregyéniség a pályán, már most határozottan irányítja a védelmet.”

 

Hajrá, Horka! Hajrá, Vidok!

2017. 06. 08.