Bemutatjuk U9-es korosztályunkat

Klubunk egyik legnagyobb létszámú korosztályát mutatjuk be a csapattal dolgozó két szakember (Marozs László és Szőlősi Zoltán) szemén keresztül.

"Változott a korosztályunk összetétele. Nagyon sok olyan kis focistánk van, aki most kezdte el a rendszeres edzéslátogatást és kapott kedvet a sportághoz. Nekik van 1-2 év hátrányuk a többiekhez képest, de szépen kezdenek felzárkózni, technikailag is, koncentrációt tekintve is van előrelépes. Előtérbe helyezzük a nagyon sok labdaérintést, a technikai alapok fejlesztését, a párharcokat, a kis játékokat, és a korosztálynak megfelelő mérkőzésjátékot. Ezekben mindenképpen fejlődés mutatkozik. Fontos szempontként kezeljük, hogy motiváltak legyenek, legyen részük sikerélményben, valamint kapjanak a sport (sportágunk) sajátosságán keresztül olyan plusz nevelési adalékot, amit a mindennapokban nem biztos, hogy megkapnak, például a közösségbe, csapatba, csapatmunkába való beilleszkedés, egymás elfogadása, közösségben való megfelelő magatartás, türelem, tolerancia stb.

Előrelépésünk érdekében fejlődni kell még a különböző pozíciók helyezkedési sajátosságaiban támadásban és védekezésben egyaránt.

Az MLSZ korosztályos versenyrendszerében a Bozsik tornákon rendre sikeresen szerepelünk, általában 2-3 csapatra való igazolt játékossal képviseltetjük magunkat mindenkinek egyforma játéklehetőséget biztosítva. 

A kiemelkedően ügyes 2008-as születésű tanítványaink már egy korosztállyal feljebb az U10-es (2007-es) csapatunk foglalkozásait látogatják a képességüknek megfelelő fejlődésük érdekében."

 

Idén még részt veszünk egy Mikulás kupán, jövőre pedig folytatódhat a tanulás.

 

Hajrá, fiúk! Hajrá, Vidok!

Galéria

2016. 11. 29.