A felnőtt csapat 2016-2017-es szezonjának értékelése

A Viadukt SE felnőtt csapata számára a 2016-2017-es bajnoki évad a megújulásról szólt. A szezon végéhez érve ideje mérleget vonnunk.

Kiss Baranyi Sándor vezetőedző értékelése: "Tavaly nyáron meghatároztuk céljainkat és jövőbeni terveinket. Hosszú távon az volt a víziónk, hogy a futball eszközrendszerén keresztül egy új, összetartó, lokálpatrióta generáció jöjjön létre az iharosi sportpályán. A pályán és az öltözőben is olyan hangulat uralkodjon, amely a csapattagok, de akár a külső szemlélők számára is példaértékű, biztosítja a szabadidő örömteli eltöltését, ugyanakkor a labdarúgás szenvedélyét is elérhetővé teszi. Hisszük, hogy szisztematikus munkával elérhető a reális jövőképünk és a Budai Régió egyik vezető futballmárkája lehetünk, fenntartható sikereket érhetünk el a játékunk minősége által és a háttérben épülő minőségi utánpótlással.

Szakmai célkitűzéseinket 4 félévre konkretizáltuk, lépésről lépésre szeretnénk haladni, mert hisszük, hogy a csapat számára is a stabil alap a legfontosabb. Így 2016 őszén a csapatkialakítás, ismerkedés és a foglalkoztatási rendszer tanulása volt az elsődleges cél. 2017 tavaszán már a kialakult felkészítési rendszerben arra törekedtünk, hogy a csapatjátékunk karakterjegyei felismerhetővé váljanak, a játék minden fázisában a mi elképzeléseink domináljanak, az ellenfeleknek kelljen alkalmazkodni hozzánk a mérkőzések során. A következő lépés a magas minőségű csapatjáték, azt követően pedig az eredményesség kerül előtérbe.

Az évad a terveink szerint alakult. Az ősz folyamán elsősorban az ismerkedéssel voltunk elfoglalva, eredményeink hektikusan alakultak, de ez nem csoda, mert a fiatalokkal együtt 16 új játékos csatlakozott a kerethez. A tavaszunk már sokkal stabilabb, kiegyensúlyozottabb volt annak ellenére, hogy néhány sérülés akadályozott bennünket. A sérüléseinkről el kell mondani, hogy minden esetben kontakt sérülésről volt szó – sípcsont, boka, váll –, amelyek egy ilyen hosszú bajnoki évad során sajnos a futball velejárói.

Az év legnagyobb értéke, hogy egy korszerű játékstílus alapjait tudtuk elsajátítani, közben több fiatal játékos számára is perspektívát tudtunk kínálni. A fiatalok és a tapasztaltabb játékosok tökéletes egységet alkotnak, elismerik és támogatják egymást, így ez a kohézió lett a legnagyobb erényünk az eltelt hónapok alatt.

A bajnokság végén az eredményeinkkel is elégedettek vagyunk, jól szerepeltünk, a tervezett pontszámokat elértük, sőt, túl is teljesítettük, így az előzetesen kitűzött céljaink minden tekintetben megvalósultak.

Külön öröm számunkra, hogy az Iharosba kilátogató szurkolóink elfogadták ezt az utat, amit kövezünk, azonosulnak céljainkkal és elismerik igyekezetünket. A Csapat arra törekszik, hogy minden alkalommal kivívja a szurkolók elismerését. Az eredmény nem lehet mindig győzelem, hiszen a futballban az ellenfél is ott van a pályán, de a mentalitás, az akarat, a csapategység és a szenvedély meg kell, hogy jelenjen minden esetben! Jövőképünk is biztató, hiszen kialakult egy olyan csapat, amely a következő évben tovább fejlődhet. Fiataljaink tapasztalatot szereztek és a csapatjátékunk is összeállt.

A következő szezonban szeretnénk az egész évben dominálni, eddigi erényeinket erősítve még több gólt szerezni és a védekezésünket is hatékonyabbá tenni. Szeretnénk gyorsabban játszani, ennek pedig az az alapfeltétele, hogy pontosabban, kevesebb technikai hibával futballozzunk.

Köszönjük szurkolóink támogatását, várjuk őket a következő bajnokság mérkőzéseire is!

Hajrá, Vidok!"

 

Fotó: Daru Andrea.

2017. 06. 27.