Interjú egyik tehetséges fiatalunkkal, Golda Andrissal!

Golda András
A tavalyi szezonban került fel a felnőtt csapat keretébe fiatal játékosunk, aki hamar bebizonyította, hogy helye van a felnőttek kötött, sőt, az idei első öt tétmérkőzésen már meghatározó játékossá nőtte ki magát és bizonyította rátermettségét.

Startégiai céljaink közé tartozik, hogy legtehetségesebb játékosainkat felkészítsük a profi labdarúgó karrierre illetve minél több saját nevelésű játékost építsünk be a Viadukt SE-Biatorbágy felnőtt csapatába. A közemúltban könyvelhetünk el sikereket, hiszen tavaly szerződtette a Budaörs NBII-es csapata Fodor Dánielt, Kalmár Domonkos pedig idén télen szerződött az Érdi VSE NBIII-as csapatába. Külön öröm és büszkeség számunkra is, hogy ott rendszeresen kapnak játéklehetőséget, fejlődésük töretlen.

Az idei év felfedezettje 17 esztendős középpályásunk Golda András, aki mára a felnőtt csapat meghatározó játékosává nőtte ki magát.

Egy rövid interúban szeretnénk bemutatni büszkeségünket.

Melyik a kedvenc magyar és külföldi csapatod Andris?

Kedvenc magyar csapatom a Vasas, külföldi alakulatok közül a Bayern Münchennek szurkolok.

Ki a kedvenc játékosod?

Bastian Schweinsteiger.

Hány évesen és miért kezdtél el focizni?

6-7 évesen kezdtem el focizni Nagykovácsiban a helyi csapatban. Pontosan nem emlékszem miért, arra emlékszem, hogy természetes volt, hogy edzésre járok.

Melyek pályafutásod eddigi legfontosabb állomásai?

Én három jelentősebb állomást gondolok a karrieremben, első amikor a Budakeszi Labdarúgó Akadémiához kerültem 12 évesen, második, amikor a Vasasba igazoltam és a legfontosabb, hogy tavaly a tavaszi szezont már a Viadukt SE-Biatorbágy felnőtt csapatában tölthettem.

Milyen poszton játszol legszívesebben?

Legszívesebben támadó vagy védekező középpályást szeretek játszani.

Hogy siekrült beilleszkedned a felnőtt csapatba, könnyen befogadtak a játékosok?

A felnőtt csapatban már az elejétől kezdve szeretettel vártak és befogadtak, így könnyű volt beilleszkednem.

Milyen céljaid vannak a fociban és a magánéletben?

A 10. osztályt kezdem szeptemberben, ezért komolyabb kitűzött célom a magánéletben még nincs. A fociban most elsősorban a Viadukt SE-Biatorbágy kezdőcsapatába szeretnék bekerülni és a bajnokságot megnyerni, majd később, minél magasabb osztályban szeretnék profi focista lenni.

Kik azok az edzők, akikre szívesen emlékszel vissza?

Rengeteg edzőm volt, de akiknek a legtöbbet köszönhetek Lukátsy Zoli bácsi még Nagykovácsiből, Babó Levente Biatorbágyról és Mónos Tamás a Vasasból.

Milyen áldozatokat kellett hozni neked és a családoknak a foci miatt?

Elég sok áldozatot kell hoznom nekem is és a családomnak is a foci miatt pl. késő este tudok csak edzés után tanulni, rengeteget kell utaznom, amiben apukám rengeteget segít, ő hoz és visz mindenhová. Kevesebb szabadidőm van, mint a barátaimnak. A családomnak hozzám és az edzésekhez és a meccsekhez kell minden programot, nyaralást igazítania. 

Valósítsd meg az álmaidat, sok sikert kívánunk Andris!

 

 

2018. 08. 30.