Ismerjék meg Borzók Andrást!

Az október 17.-ei születésű játékosunk 2014-óta futballozik a klubunkban, de már az óvodában, 5 éves kora óta űzi a sportágat. Igen elhivatott az U9-es csapat labdarúgójaként, hisz a mellett, hogy heti négy edzésen részt vesz, testvérével (Borzók Mátéval, aki az U11-es csapatunk tagja) a nappalit és a kertet is gyakran a játék színterévé teszik, valamit barátaival, osztálytársaival is rendszeresen teremt alkalmat egyik legkedveltebb időtöltéséhez, a labdarúgáshoz. Andris személyében, érzésem szerint már most egy elhivatott futballdrukkert tudhat magáénak a Bayer 04 Leverkusen, illetve a klubhoz kötődő két játékos, a szlovén Kevin Kampl, és a dél-koreai Heung-Min Son.

Egy kitűnő tanulóval állunk szemben, aki tárgyai közt a matematikát favorizálja, és a kosárlabda mellett programozni szeret még szabadidejében, amikor épp nem lábbal terelgeti a labdát. Ám nem csak a tanulásban eredményes, hiszen az idei törökbálinti szervezésű Mikulás Kupán aranyérmet hozott el csapatával, nem mellékesen a torna gólkirálya is lett. Erre talán némi magyarázattal szolgál, hogy erősségének a cselezést és a lövést tartja, ennek kombinációját a lövő cselt pedig minden más csel elé helyezi szívében. Jobb lábas létére bal lábát is gyakran használja, ami egy ilyen gól érzékeny játékosnál elengedhetetlen.

Edzőjét (Marozs Lászlót) is megkértem, mondjon pár szót Andrisról, aki úgy látja, hogy egy kiválóan cselező, a labdát jól tartó, technikailag jól képzett, gólerős gyermekről van szó, akinek sok gondolat van a fejében a játékkal kapcsolatban, és akire mindig lehet számítani a mérkőzéseken is, ám ami a legfontosabb, hogy szorgalmasan, odafigyelve csinálja végig az edzéseket.

 

Sok sikert kívánunk Andrisnak a továbbiakban is!

Hajrá Vidok!

 

TA

 

2016. 03. 10.