Ismerjék meg Pál Botondot!

Botond 2005. augusztus 9.-én született és már 5 éve annak, hogy klubunkban elkezdett focizni. A jobb lábas fiatal labdarúgó heti négy alkalommal edz másfél órát, teszi mind ezt okkal! Arra a kérdésemre, hogy „Mit szeretsz a fociban, miért jársz le nap, mint nap edzésekre?”, így válaszolt:

„4 éves korom óta nézem a focit a TV-ben, bárki is játsszon. Szeretem a csapatjátékot, hogy a barátaimmal lehetek kint a jó levegőn. Szeretnék minél többet, jobban fejlődni és felnőtt koromban a labdarúgással foglalkozni, ezért járok szorgalmasam az edzésekre. Az edzéseink nagyon élvezetesek, jó hangulatban telnek.”

Ha épp nem edzések keretein belül, akkor otthon a kertben barátaival és testvérével focizik tavasztól őszig. Természetesen nem csak a futballra jut figyelem a mindennapokban, Botond szeret horgászni és a tanulásnak is kellő időt szentel. Ahogy Botond fogalmazott „ha az a fránya matek nem lenne” kitűnő tanuló lett volna ebben a félévben, így mindössze egy négyes bontja meg az ötösök sorát. Kedvenc tantárgyai a testnevelés és az irodalom, ám nem csak az iskolában vannak kedvencei. Csapatok szintjén itthon a Ferencváros, külföldön a Barcelona a szívéhez legközelebb álló alakulat, legkedveltebb játékosa a Barcelona argentin klasszisa Lionel Messi, ám példaképként a katalán középpályásra Sergio Busquets-re tekint.

Botond a 6-os számmal címzett mezt szereti magára ölteni, erősségének a passzolást, a cselezést és a gondolkodást tartja a pályán, valamint a cselek közül a Zidán-csel a befutó nála. Elmondása szerint a labdarúgásban őt ért eddigi legnagyobb elismerések közé tartozik, hogy többször lett már a torna legjobb játékosának választva, valamint, hogy tavasszal csapatkapitányként vezethette csapatát az első Bozsik tornán.

Edzőjeként úgy látom, hogy egy kiváló mentalitású gyermekről van szó. Jól és tudatosan dolgozik az edzéseken, emellett (ami a legfontosabb) imádja ezt a játékot, és minden percet élvez, amit a pályán tölthet. Gyorsan gondolkodik, szereti magánál tudni a labdát, és kiváló a párharcokban. Nagyon bízom benne, hogy mindig megmarad ez az alázata a futballhoz, és az élet más területeihez is, valamint sosem felejti el így szeretni ezt a játékot!

Sok sikert kívánunk Botondnak!

Hajrá Boti! Hajrá Vidok!

 

T.A.

Galéria

2016. 03. 31.