Viadukt SE - tavaszi hadjárat

Biatorbágy Város Önkormányzata 2015-ben elhatározta, hogy a város sportéletét átszervezi, létrehozta a Viadukt Sport Nonprofit Kft.-t, és többek között rábízta a felnőtt csapat működtetését is. Az előző szezon még az ismerkedés jegyében telt, valamint kialakítottuk szakmai elképzeléseinket, a működési elveket, természetesen néhány gyors beavatkozást igénylő feladatot is elvégeztünk.

A 2016-2017-es sportévre már kialakult koncepcióval készültünk. Víziónk, hogy a Viadukt SE labdarúgó szakosztályai intelligens, a mai modern labdarúgás követelményeinek szakmailag és emberileg is teljes mértékben megfelelő játékosok révén a régióban élenjáró csapattá váljanak.

Ehhez jelentős beavatkozásra volt szükség, melybe nagy ambíciókkal vágtunk bele. A 2016-2017-es sportévre vezetőedzőt kerestünk és a játékoskeret markáns átalakítását tűztük ki célul. Célunk volt az ésszerű fiatalítás, a rutinos és a fiatal játékosok arányának optimalizálása, a megfelelő minőségű szakmai munka elvégzéshez szükséges létszám elérése.

Értékes játékosainkat igyekeztünk megtartani, emellett öt fiatal tehetséges játékost kiemeltünk az utánpótlásból és felhoztuk őket az első csapathoz. Melléjük kilenc új - jellemzően magasabb osztályú tapasztalattal rendelkező - játékost igazoltunk. Olyan intelligens játékosokat kerestünk, akik számára megtiszteltetés egyesületünk színeiben szerepelni. Büszkék vagyunk rá, hogy a csapat nagy része felsőfokú végzettséggel rendelkezik vagy tanul, és éppen a diploma megszerzésére készül.

A vezetőedző kiválasztása talán még nehezebb feladat volt. A keretben található nagyobb létszámú fiatal miatt kiváló pedagógiai érzékkel rendelkező, a korszerű képzés, felkészítés alapelveit ismerő és gyakorló, szakmailag felkészült edzőt kerestünk. Több jelölttel tárgyaltunk, végül a helyi illetőségű, a körülményeket jól ismerő, az utánpótlásmunka szakmai irányítását is ellátó Kiss Baranyi Sándorra esett választásunk.

A 2016-2017-es sportévre vonatkozó alapvető célunk a 3-8. hely elérése mellett a csapat- és a közösségépítés, a szurkolóink visszacsábítása, tehát bizalomépítés volt.

Az őszi szezon nehezen indult, három vereséggel és egy győzelemmel kezdtünk, de a 15. forduló után már látszott, hogy jó úton járunk. A tavaszi szezonunk kimondottan jól sikerült, melynek köszönhetően az utóbbi három sportév legjobb helyezését - negyedik hely - értük el. Az utolsó fordulóban, 2017. június 4-én Taksonyban léptünk pályára, ahol egy izgalmas mérkőzésen 4-2-es győzelemmel zártuk a Pest megyei bajnokság I. osztályának 2016-2017-es bajnoki idényét. Minden mutatóban sokat fejlődtünk az őszi évadhoz képest, mind a gyűjtött pontokban, mind a győzelmek és a rúgott gólok tekintetében előkelő helyen végeztünk.

Amennyiben meg tudjuk ismételni a tavaszi teljesítményünket a 2017-2018-as szezonban, minden bizonnyal éremmel örvendeztethetjük meg szurkolóinkat. Hatalmas büszkeség és kiváló referencia a klub számára, hogy fiatal játékosunk, Fodor Dániel kimagasló teljesítményének köszönhetően a Budaörs NB II-es csapatában folytatja pályafutását, ahol profi szerződést kapott.

Elkezdtük a 2017-2018-as szezonra történő felkészülést. Célunk, hogy türelmes, tudatos építkezéssel a következő ávadban az ideinél több pontot gyűjtsünk. A vezetőedző természetesen továbbra is élvezi a szakvezetés bizalmát, a játékoskeretből Fodor Dánielen kívül - külföldi tanulmányok miatt - még egy játékos távozik, de pótlásukról már gondoskodtunk.

Galántai Zsolt, a Viadukt Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője

 

Fotók: Galántai Zsolt.

1. fotón (balról): Kiss Baranyi Sándor vezetőedző, Novák Lőrinc a legtöbbet fejlődött játékosunk, Kinyik Ádám az év játékosa, Skita Tamás házi gólkirály és Galántai Zsolt a Viadukt Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője.

2. fotón: a csapat.

 

Galéria

2017. 06. 20.