Atlétika

Szakosztályunk 2016 októberében alakult, Tölgyesi Balázs atlantai olimpikon és országos csúcstartó 1500m-es futó vezetésével, azzal a céllal, hogy a biatorbágyi sportélet meghatározó szereplőjévé váljon, megalapozza az atlétika sportágat városunkban.

5 év alatt több, mint ötszörösére növekedett a hozzánk jelentkező és rendszeresen edzéseinkre járó gyermekek létszáma (jelenleg kb. 100 fő), így büszkén mondhatjuk, hogy sportágunknak van létjogosultsága, és hiánypótló sportágat indítottunk útjára.

Edzéseink három csoportra osztva zajlanak, Móri-Donáth Kata volt olimpikon rúdugró, utánpótlás országos csúcstartó, valamint Juhász Julianna volt középtávfutó szakmai irányításával.

A foglalkozásokról bővebben:
A kiscsoportban elsősorban játékos foglalkozást tartunk, melyek az ebben a korban nagyon fontos koordinációs fejlesztésből, a testtudat kialakításából áll. Kúszunk, mászunk, ugrunk, futunk, pont azért, hogy később bármilyen sportágat is választ a gyermek, legyen hozzá egy megfelelő alapja. Az edzések alkalmával, a Kölyökatlétika gyermekekre méretezett, színes eszközeivel, játszva ismerkednek meg a gyermekek, az atlétika egyes versenyszámaival. A közepes-, és nagycsoportban már az atlétika versenyszámainak technikai elsajátítása, állóképesség
fejlesztés kerül előtérbe, azonban a koordináció-, törzserőfejlesztés is kiemelt hangsúlyt kap.

Szakosztályvezető: Tölgyesi Balázs

Edzők:

Móri-Donáth Kata     06-30/516-5718, Email: viaduktatletika@gmail.com

Juhász Julianna

Edzések

Tagdíjak

Táborok

Versenyek

Hírek

Készítette és karbantartja a Számítógépes.com