Atlétika

Szakosztályunk 2016 októberében alakult, Tölgyesi Balázs atlantai olimpikon és országos csúcstartó 1500m-es futó vezetésével, azzal a céllal, hogy a biatorbágyi sportélet meghatározó szereplőjévé váljon, megalapozza az atlétika sportágat városunkban.

8 év alatt több, mint hatszorosára növekedett a hozzánk jelentkező és rendszeresen edzéseinkre járó gyermekek létszáma (jelenleg kb. 150 fő), így büszkén mondhatjuk, hogy sportágunknak van létjogosultsága, és hiánypótló sportágat indítottunk útjára.

Edzéseink hat korosztályra és négy csoportra bontva zajlanak, Móri-Donáth Kata volt olimpikon rúdugró, utánpótlás országos csúcstartó, valamint három további edző szakmai irányításával.

A foglalkozásokról bővebben:
A kiscsoportban elsősorban játékos foglalkozást tartunk, melyek az ebben a korban nagyon fontos koordinációs fejlesztésből, a testtudat kialakításából áll. Kúszunk, mászunk, ugrunk, futunk, pont azért, hogy később bármilyen sportágat is választ a gyermek, legyen hozzá egy megfelelő alapja. Az edzések alkalmával, a Kölyökatlétika gyermekekre méretezett, színes eszközeivel, játszva ismerkednek meg a gyermekek, az atlétika egyes versenyszámaival. A közepes-, és nagycsoportban már az atlétika versenyszámainak technikai elsajátítása, állóképesség
fejlesztés kerül előtérbe, azonban a koordináció-, törzserőfejlesztés is kiemelt hangsúlyt kap.

Szakosztályvezető: Tölgyesi Balázs

Edzők, elérhetőségeink:
Móri-Donáth Kata 06-30/516-5718, Email: viaduktatletika@gmail.com
U8/10: Klemné Zabó Ágne, Szmuda Rita
U12/14: Krisztián Bence


Készítette és karbantartja a weboldal.net