Sakk

Történet

Régi hagyományokat felelevenítve 2007 októberében újra megalakult BIATORBÁGY sakk csapata, a Biatorbágyi Sport Egyesület önálló szakosztályaként Ruip János, Csapó László, Pálkövi József szervezésében.

Az alapítók névsora:

Bancsó Sándor, Bardoczi Károly, Bálint Balázs, Csapó László, Fekete András, Felméry Ádám, Felméry Máté, Felméry Tamás, Gál József, Labanc János, Oszfolk István, Ruip János

A krónikák szerint 1948-tól szervezett és rendszeres játék indult Torbágyon. Törökbálinttal, Budaőrssel játszották első barátságos mérkőzéseiket. Az ötvenes évek elején jelentkezett egy tizenéves fiatalember, Oszfolk István, aki később megszervezte, összefogta az „első” csapatot. Néhány név ebből az időszakból: Müllner János, Csortán András, Harmath Tibor, Czink Lőrinc. Rendszeresen a környékbeli településekkel játszottak, hol a tanácsházán, hol vendéglőkben. Érmek sokasága fémjelzi teljesítményüket. 1982-ben szakadt meg támogatás hiányában ennek a csapatnak a története.

A „második” biatorbágyi sakkcsapatot 1994-ben Boros Tamás szervezte újjá Minta Biatorbágy néven. Minősítse a csapatot a játékosok névsora: Sax Gyula, Horváth József, Horváth Csaba nagymesterek, Magyar Ottó, Varga Zoltán, Fogarasi Tibor nemzetközi mester. Az első évben 32 és fél pont előnnyel!!! nyerték meg a megyei bajnokságot. 1996-ban már az OB II-ben vezettek fölényesen az ötödik fordulóban, mikor anyagi gondok miatt megszünt a csapat.

A BÖME (Biatorbágyi Ökomenikus Egyesület) égisze alatt sakkozhattak tovább amatőrként biatorbágyi játékosaink. Csapó László tartotta egyben a kis közösséget. A „harmadik” csapat megalakulásáról fentebb már beszámoltunk.

Szakosztályvezető: Ruip János , 0630 860-92-94, biasakk@gmail.com

Edzések helye, ideje:  Közösségi Ház (Biatorbágy, Fő u. 94..) péntek 18:00 – 22:00

http://www.biasakk.hu/


A SAKK SZAKOSZTÁLY HÍRE IDE KATTINTVA OLVASHATÓ.


Készítette és karbantartja a weboldal.net