Kosárlabda

A Viadukt Sportegyesület kosárlabda szakosztálya 2016 szeptembere óta működik, jelenleg U11, U12 és U14-es lány korosztályokkal.

A BL Basket Sportegyesület (korábbi Herceghalmi SE) csapataiból a lányokat kiemelve hoztuk létre Biatorbágyon a kosárlabda szakosztályt. Létszámunk az évek során folyamatosan nőtt, jelenleg 60-70 lány kosarazik aktívan nálunk. Azokat az általános iskolás lányokat szeretnénk bevonni a sportágba, akik szeretik a labdás sportokat, szeretnek csapatban játszani, illetve versenyezni. Lehetőséget biztosítunk mind a hobbi szintű, mint a versenyszerű kosárlabdázásra. U11 és U12-es korosztályokkal az országos, míg az U14-es korosztállyal a pest-megyei bajnokságban indulunk évek óta.

Biatorbágyon két helyszínen van lehetőség edzeni kedden és csütörtökön: a biatorbágyi általános iskolában, illetve az újonnan induló Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnáziumban (BIT). Ezen kívül hétfőn és szerdán Herceghalomban is edz ez a korosztály. Nevelő egyesületként fontos célkitűzésünk, hogy a tehetséges, ambiciózus játékosokat tovább irányítsuk magasabb szintű, akár akadémiai csapatokhoz. Edzőink mind magasan képzett testnevelő-kosárlabda szakedzők, akik szakmai tudásuk átadása mellett elsődlegesnek tartják a sportág megszeretettetését. Alapvető hitvallásunk, hogy munkákkal hozzájáruljunk a magyar női kosárlabdázás népszerűsítéséhez, utánpótlásának biztosításához.

Bácsalmásiné Pécsi Andrea, szakosztály-vezető, BL Basket elnök

Készítette és karbantartja a weboldal.net