Farkas Gábor

Rendhagyó interjú következik, hiszen szakmai vezetőnket faggattuk!!! ✅⚽️🥰
Farkas Gábor lassan egy éve felel a biatorbágyi utánpótlás fociért, mint szakmai igazgató, emellett pedig augusztustól az U10-11-es focistáink edzéseit is irányítja.✅
Farkas Gábor❗️❗️❗️

Kérlek mutasd be eddigi karriered a sportéletben!❓
🗣Játékos pályafutásomat a B.V.S.C. csapatában kezdtem és egy kisebb kitérővel végigjártam a korosztályokat, egészen az U-19-ig. Meghatározó és felejthetetlen élményeket szereztem, ez hozzájárult az egyébként is csodálatos gyermekkoromhoz. A foci ezen kívül is befolyásolta az életem, sokat rúgtuk a bőrt az edzés időn kívül, de ha otthon voltam, akkor is meccset néztem vagy az imádott sportágamról beszéltem. Szintén Zuglóban kezdtem az edzői pályafutásomat, ahol 8 évet töltöttem el és egészen fiatalon az U-19 kispadjáig jutottam. A FERENCVÁROS hívására azonban nem lehetett nemet mondani. Egészen kiskorom óta ezt a két klubot szeretem tiszta szívből, de a Fradi akkor jókora szakmai előrelépést jelentett, így a kihívást választottam. Nagyon hamar vezető edzői titulust bíztak rám és az U-13-tól egészen az U-16-os korosztályig dolgozhattam az ország legnépszerűbb klubjában. Több mint nyolc évet edzősködtem a IX-kerületben, rengeteg tapasztalatot és csodás élményeket gyűjtöttem. A zöld-fehérek után Csepelen a Csep-gólnál kötöttem ki, ahol a felnőtt csapat mellett az U-14-es korosztállyal dolgoztam. Nagyon családias klub volt, tele szenvedéllyel a Duna parton. Élveztem az ottani munkát. Edzői karrierem legszebb másfél éve ezután kezdődött, ismét a B.V.S.C.-ben. Megfelelő célok, kiváló légkör, barátok, rengeteg tehetséges gyermek, csodálatos volt…2019-nyarán kerültem Biatorbágyra a kis szekció vezetőjeként és 2020 januárja óta töltöm be a szakmai vezető titulust. Nagyon meglepett, ami itt fogadott. Mindkét pálya gyönyörű, az Iharos úti egyenesen pazar! Rengeteg gyermek sportol nálunk, és bizony jó néhány még sokra viheti. Szeretem a munkámat, és minden nap szívesen jövök Biatorbágyra.
Mint a szakmai munkáért felelős személy, milyen célokkal érkeztél Biatorbágyra?❓
🗣Új kihívást kerestem, azt gondoltam, ha fejlődni szeretnék el kell engednem a kispadot. Ebben a pozícióban sok váratlan helyzettel találkozom, ami a fejlődésemet szolgálja. A megfelelő célmeghatározáshoz sok információra van szükség, így az ittlétem első időszakában a legtöbb időmet ezzel töltöttem. Közben körvonalazódott egy gondolatmenet, ami mentén haladni szeretnék. Az első és legfontosabb az volt, hogy a csapatomba tartozó emberekből egy pozitív, innovatív, remek közösséget alkossak. A hosszú távú terv az, hogy Biatorbágyon létrehozzunk egy kis szigetet, ahol a klubhoz tartozó emberek, edzők, gyerekek, szülők, pályagondnokok, vezetők mind egy irányba húznak, törekednek az őszinte, nyitott kommunikációra, lefektetik a közös célokat és ezek mentén születnek meg a döntések, és mindezt pozitív légkörben, örömmel teszik. Van egy nagyon határozott elképzelésem, hogy hogyan lehet jó és sikeres labdarúgókat képezni. Ugyanakkor a legfőbb csapásirány, hogy boldog, kiegyensúlyozott és a társadalomnak hosszú távon is hasznos embereket neveljünk. Mindkét feladat felelősségteljes és gyönyörű.
Úgy tudom, hogy először töltesz be ilyen felelősségteljes pozíciót egy klub életében. Milyen nehézségekkel, kihívásokkal találtad szemben magadat?❓
🗣Ezek azok a helyzetek, amik új tudást kölcsönöznek, még akkor is, ha nem sikerült a legjobban megoldani. Elengedhetetlenek a fejlődéshez, ezért úgy tekintek rájuk, mint egy lehetőségre, nem pedig úgy, mint egy problémára. Nagyon fontos, hogy enyém a felelősség és én hozom meg a döntéseket, de kikérem a csapatomhoz tartozó emberek véleményét és gyakran támaszkodom is rájuk. Nyártól Sabján Pisti is segíti a munkámat, aki óriási energiákat mozgat meg a céljaink elérésében. Csapatban dolgozunk és gondolkodunk, rengeteget segítenek a kollégák. Azonban, ha egy dolgot ki kellene emelni, akkor számomra az a legnehezebb, ha el kell köszönnünk egy kollégától.
Hogy látod, mi az, ami nagyon jól működik egyesületünknél? Beszélhetünk olyan biatorbágyi sajátosságról, ami kiemel minket a környező klubok közül?❓
🗣Az edzői állományt és az infrastruktúrát említeném először. Az edzőink képzettek és jó érzékkel nyúlnak a gyerekekhez, szerencsés vagyok, hogy velük dolgozhatok. A vezetők rendkívül humánusak, nyitottak és támogatók. Most már van egységes filozófiánk, amire támaszkodhatnak a kollégák, ez nagyon fontos, hiszen így azonos gondolat mentén képezzük a gyerekeket minden korosztálynál. A legtöbbre hivatottakat kiscsoportos edzés keretein belül is képezzük, így hatékonyabban fejlődnek, hiszen egy edzőre 3 gyerek jut ezeken a foglalkozásokon. Minden adott a megfelelő munkához, de a jövő még jobb képet tartogat számunkra, új nagyméretű pályánk és sportcsarnokunk is lesz. Számomra rendkívül fontos, hogy nem leelőzni szeretném a környékbeli klubokat, hanem velük együtt haladni, építkezni. Sokat tudunk egymásnak segíteni, de idő kell míg ez a gondolat mindenhol megfogan.
Hol, hogy szeretnéd látni az egyesületet és magadat 5 év múlva?❓
🗣Ha behunyom a szemem, rengeteg boldog gyereket és szenvedélyes edzőket látok a pálya szélén elégedetten és büszkén álló szülőkkel. Mint egy hatalmas összetartó család. Büszke vagyok arra, hogy ebbe az irányba tartunk, de nem győzöm hangsúlyozni, hogy ehhez MINDENKIRE szükségünk van. Nagyon sok embernek tartozom köszönettel, akik támogatják a munkánkat.


Megosztás:

Továbbiak

Készítette és karbantartja a weboldal.net