Négy aranyérem az SKDUN Európa-bajnokságon és Európa Kupán

Április első hétvégéjén Szabadkára utazott Shotokan szakosztályunk 🥋 kilencfős különítménye (8 versenyző és 1 edző), hogy megmérettessék magukat a XI. SKDUN Európa Bajnokságon és Európa Kupán. A háromnapos viadalon, hét küzdőtéren, több mint 20 ország, közel 800 versenyzője mérettette meg magát.
Kijelenthetjük, hogy a sok munka kifizetődött, nem vallottunk szégyent.
Szakosztályunk összesen 4 arany-🥇, 2 ezüst-🥈 és 3 bronzérmet 🥉 szerzett.
Az első versenynapon a felnőtt formagyakorlatokon volt a hangsúly, ahol egyesületünkből Ocsovai Gergő és Vágvölgyi Balázs lépett tatamira. Remek formát mutatva a legjobb négy közé 2. és 3. helyen jutottak be. Végül a sorrend kicsit felborult, megkérdőjelezhető bírói döntést követően Ocsovai Gergő bronzérmet szerzett, míg Vágvölgyi Balázs a 4. helyen zárta a versenyt.
A szombati napon az utánpótlás kategóriáé, valamint a haladók közül a fiatalabb korosztályoké volt a főszerep. Az utánpótlás számára rendezett Európa Kupára három versenyzőnk kvalifikált, Leveles-Barta Botond, Leveles-Barta Csongor és Szabó Márton mutathatta be tudását. Ahhoz képest, hogy mindhárman először szerepeltek nemzetközi versenyen, nem maradtak szégyenben. Sőt! Szabó Márton, kategóriájában aranyérmet szerzett, míg Leveles-Barta Botond második, testvére Csongor, pedig az előkelő 5. helyen zárta a formagyakorlat versenyszámokat.
Nekik azonban még nem ért véget a kihívás, Botond és Csongor szabadküzdelemben is megmutathatta tudását. Sajnos Csongornak nem sikerült a továbbjutás, azonban Botond nem torpant meg, csak a döntőbe jutásért szenvedett vereséget, így felállhatott a dobogó 3. fokára.
Ezzel utánpótlásunk egy garnitúra éremmel (1 arany🥇, 1 ezüst🥈 és 1 bronz🥉) bebizonyította, hogy fejlődésünk jó irányba halad és méltó utódai lesznek idősebb csapattársaiknak.
Szombaton lépett tatamira két – már rutinosnak számító – fiatalabb versenyzőnk is. A 15 évesek között Péter Zsombor magabiztos versenyzéssel, nagy fölénnyel hozta kategóriáját, így formagyakorlatban SKDUN Európa-bajnoki címet szerzett.
A 17 évesek között Pink Dominik sajnos nem tudta megmutatni formáját, neki sajnos nem sikerült az éremszerzés.
Azonban még nem volt vége a szombati versenynapnak, csapat formagyakorlatban mind a 15-17 éves fiúk között, mind a 18-20 éves lányok között éremeséllyel vártuk a kezdést.
Végül beváltotta mindkét csapat a hozzájuk fűzött reményt és mind a két csapat a nap végén a dobogó felső fokára állhatott.
A fiú csapat tagjai Péter Zsombor, Pink Dominik és Bednarik Lőrinc (Yama SE) volt, míg a lány csapat tagjait Klachmányi Inez, Gróh Janka (Yama SE) és Mihályházi Petra (Yama SE) alkotta.
Vasárnapra egy versenyzőnk maradt érdekelt, Klachmányi Inez a 18-21 éves küzdelemben léphetett a pástra. Jó formát mutatott az erős mezőnyben és meg sem állt a döntőig, ahol sajnos legyőzőre talált, így egy ezüstéremmel zárhattuk a háromnapos versenyt.
Ezúton gratulálunk mindenkinek és köszönjük a szülőknek, hogy lehetővé tették a gyerekek kiutazását❗️🤍


Megosztás:

Továbbiak

Készítette és karbantartja a weboldal.net