Viadukt SE Sportágválasztó – Kosárlabda 2022

Bemutatkozás

 

A Viadukt Sportegyesület kosárlabda szakosztálya 2016 szeptembere óta működik. A környéken már előtte is edzettek kis számban lányok, ők a Herceghalmi Sportegyesületben tudtak kosarazni 1hogy a fiú és lány kosárlabdát végleg szét lehessen választani. Az edzéseken, a környéken levő termek mérete és lefoglaltsága miatt együtt kell lenniük, de a felépülő csarnok ezt a problémát meg fogja oldani. A versenyeztetést már szétválasztottuk. A lányok, néhány fiúval kiegészülve a Viadukt SE-ben játszanak. A múlt évekhez hasonlóan a Kenguru és a Gyermek bajnokságban fogunk elindulni. A kistérségben Biatorbágyon, Herceghalomban és Etyeken folynak kosaras foglalkozások általában heti két alkalommal. Körülbelül 60 gyermek kosárlabdázik nálunk.

Az edzéseket Bácsalmási Gábor vezeti, aki testnevelő tanár és kosárlabda szakedző. Háromszor volt az év utánpótlás edzője, dogozott felnőtt csapatoknál is. Jelenleg az Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének Akadémiai mentora is. Segítője Markovics Miklós, a Bálint Márton Általános és Középiskola testnevelő tanára, valamint Siklós Olivér többszörös magyar utánpótlás bajnok játékos.

 

Feladatok

 

A sportágválasztó helyszíne a Kolozsvári utcai sportpályán, a bekerített pálya egyik térfele.

 

 

  1. Szlalom labdavezető verseny – 15 méteres pályán oda-vissza labdavezetéssel.

 

  1. Feldobással és elkapással kapcsolatos ügyességi verseny – 3 kísérlet, a lehető legtöbb taps feldobás után sikeres elkapással.

 

  1. Dobóverseny – kornak megfelelően különböző magasságú gyűrűre, növekvő távolságról egymás után bedobott kosarakkal.

 

 

Mindenkit szeretettel várunk!

 

Bácsalmási Gábor

+36-20/9-343-873

bacsalmasigabor@gmail.com


Megosztás:

Készítette és karbantartja a Számítógépes.com