Pankotai Krisztián

Elindul utánpótlás edzőinket bemutató rovatunk!!! ✅⚽️🥰
U8-9-es stábunkat egy újabb saját nevelésű fiatal erősíti. Következzen Pankotai Krisztián.✅
Pankotai Krisztián❗️❗️❗️
Hogyan kerültél kapcsolatba a labdarúgással?❓
🗣6 évesen kezdtem el egyesületi szinten focizni a helyi Viadukt SE csapatában. Végigjártam az összes utánpótlás korosztályt, majd miután ,,kiöregedtem” az U19-ből Budafokra igazoltam. Itt összességében egy nem túl eredményes félévet töltöttem, de azért sokat tanultam belőle, hiszen itt edzettem először tartósan felnőttekkel. Jelenleg a Pátyi SE felnőtt csapatában játszom, ahol nagyszerűen érzem magam.
Miért döntöttél úgy, hogy az edzői hivatást választod?❓
🗣A sport egész eddigi életemet végig kísérte, jelenleg a Testnevelési Egyetem osztatlan tanári szakos hallgatója vagyok. A gimnáziumi éveim alatt az orvosi egyetemre készültem, de egyre inkább világossá vált számomra, hogy nem tudnám a sportot feladni és mással foglalkozni. Az edzősködést gimnáziumi közmunkaként kezdtem, de annyira megszerettem, hogy végül úgy döntöttem ezzel szeretnék foglalkozni. Emellett a gimnáziumi testnevelő tanáraim, illetve az általános iskolai testnevelő tanárom és egyben első fociedzőm is példaként szolgált számomra és segítettek (akár a tudtuk nélkül is) ebbe az irányba terelni engem.
Kérlek mutasd be eddigi edző karriered! Milyen egyesületeknél és korosztályoknál dolgoztál?❓
🗣Igazából nehéz meghatározni, hogy mikor kezdtem az edzői pályafutásom, hiszen a helyi focitáborokban már 2-3 éve foglalkozom gyerekekkel, de saját csapatom még sosem volt. Mindig szakképzett edzőknek segítettem és rengeteget tanultam tőlük, amit majd igyekszem kamatoztatni az első csapatomnál.
Mutasd be jelenlegi csapatodat!❓
🗣Az idei évben Zachán András edzőtársammal fogunk együtt dolgozni az U8-U9-es korosztálynál. Mivel Andrissal egyidősek vagyunk és 6-7 éves korunk óta ismerjük egymást mivel együtt nevelkedtünk a Viadukt SE-nél és azóta is jó barátok vagyunk ezért úgy gondolom, hogy a zökkenőmentes munkának nem lesz akadálya. Ami mindenképp öröm, hogy rengeteg tehetséges és helyi gyermek futballozik ebben a korosztályban is.
Mit gondolsz, milyen a jó edző?❓
🗣Véleményem szerint a jó edzőnek nincsen hivatalos definíciója, mivel többféleképpen is meg lehet közelíteni ezt a kérdést. Ettől függetlenül én úgy gondolom, hogy egy jó edző mindig megteremti a jó hangulatot csapaton belül. Legyen szó akár egy U7-es korosztályról vagy akár a Real Madrid felnőtt csapatáról, a jó hangulat, közösség elengedhetetlen a sikerhez. Emellett egy jó edző intelligens, figyelmes, türelmes, ambiciózus és amellett, hogy szakmailag képzett fontos, hogy jó emberismerő legyen és megfelelően tudjon kommunikálni a játékosokkal.
Mi az edzői hitvallásod? Milyen játékosokat szeretnél nevelni?❓
🗣Elsősorban edzőként szeretnék példát mutatni a gyerekeknek. Amellett, hogy egy edző technikai és taktikai elemeket is tanít a játékosainak fontos, hogy példát is mutasson, hiszen neveli is a játékosait. Továbbá az a célom, hogy segíthessek a gyerekeknek valóra váltani az álmaikat és profi játékosok lehessenek. Természetesen azt is fontosnak tartom, hogy emberileg fejlődjenek a kezem alatt. Hiszen a futball által olyan tulajdonságokra tehetnek szert, amiknek később az élet más területein is hasznát veszik. Ilyen az alázat, a fegyelem, a kitartás, a becsületesség, a csapatmunka, de akár a kudarc helyén kezelése is.
Ha a világ bármely csapata tártkarokkal fogadna edzőként, melyiket választanád?❓
🗣Nagyon szeretek gyerekekkel foglalkozni, de azért a jövőben nagyon szívesen kipróbálnám magam a felnőtt futballban is edzőként. Körülbelül 10 éves korom óta Sassuolo szurkoló vagyok. Bár nem túlzottan ismert csapat, ha felkérnének edzőnek biztos, hogy nem tudnék nemet mondani.

Megosztás:

Továbbiak

Készítette és karbantartja a weboldal.net