Tornóczky Áron

Elindul utánpótlás edzőinket bemutató rovatunk!!! ✅⚽️🥰
Tornóczky Áron 4 éve kezdte a Viaduktnál. Ebben az idényben Áron az U13-as kiemelt bajnokságban szereplő csapatunk vezető és az U12-es gárda pályaedzője. ✅
Tornóczky Áron❗️❗️❗️
Hogyan kerültél kapcsolatba a labdarúgással?❓
🗣7-8 évesen iskolai szakkör keretein belül ismerkedtem meg ezzel a gyönyörű sportággal. 10 évesen kezdtem el focizni egyesületi szinten, előszőr a szülőfalumhoz közeli Bonyhádi VLC-ben, majd pedig a Szekszárdi UFC-ben. 19 éves koromban hagytam fel a versenyszerű sportolással, mert az egyetemi tanulmányaimmal már nem tudtam összeegyeztetni, azonban most, hogy befejeztem a képzést erősen foglalkoztat az újrakezdés gondolata 😊.
Miért döntöttél úgy, hogy az edzői hivatást választod?❓
🗣Már kisgyerekkoromban megmondtam szüleimnek, hogy testnevelő és labdarúgó edző leszek, ha felnővök. Pedagógus dinasztiából származom. Szüleim, nagyszüleim szinte kivétel nélkül pedagógusok voltak. Volt köztük tanító, tanár és óvónő is. Döntő részben a családi minta, a sport iránti elkötelezettségem, edzőim és tanáraim tereltek ebbe az irányba. Így, hát el is végeztem a Testnevelési Egyetem testnevelő-gyógytestnevelő-egészségfejlesztő szakát, valamint ezzel párhuzamosan a Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett labdarúgó edzői képesítést is.
Kérlek mutasd be eddigi edző karriered! Milyen egyesületeknél és korosztályoknál dolgoztál?❓
🗣Itt Biatorbágyon kezdtem az edzői pályafutásomat 2017 tavaszán. Első két évemben az U8-9-es korosztállyal foglalkoztam, harmadik évben az U8-9 mellett párhuzamosan az U12-es csapat edzője voltam, most nyártól pedig az U12-es és U13-as korosztályt tanítgatom. Emellett a facebook oldalt is szerkesztem, elsősorban az utánpótlás foci hírekért felelek.
Mutasd be jelenlegi csapatodat!❓
🗣Amint mondtam, az U12-es és U13-as kiemelt bajnokságban szereplő korosztállyal foglalkozom Farkas Arnold kollégámmal együtt. Az U12-es csapatnál Arni, az U13-nál pedig én töltöm be a vezető edzői szerepkört. Nagyon jó barátom lévén zökkenőmentes a közös munka és nagyon örülünk neki, hogy ebben a két korosztályban szinte kivétel nélkül helyi gyerekekkel foglalkozhatunk, így egyszerűbb igazán jó közösséget építenünk. Mindkét csapatban sok tehetséges fiú szerepel, akik előtt szép jövő állhat a sportágban és igazán szerencsések, hogy képességeiket nem kisebb egyesületek ellen mutathatják meg hétről-hétre, mint a Fradi vagy az Újpest. Sok sráccal már évek óta ismerjük egymást, összecsiszolódtunk, öröm velük foglalkozni.
Mit gondolsz, milyen a jó edző?❓
🗣Milyen a jó edző? Megértő, jóságos, következetes, együttműködő, türelmes, erélyes, sokoldalú, szórakoztató, igazságos…Ahány embert kérdeznénk, más lenne a lista, más lenne a sorrend. Mindenkinek van egy képe erről. Mégis, véleményem szerint a jó utánpótlás edző legfőbb fokmérője az, hogy képes-e kialakítani csapatánál családias, tanulásra, fejlődésre éhes környezetet.
Mi az edzői hitvallásod? Milyen játékosokat szeretnél nevelni?❓
🗣„A pedagógus munkája áldásos és felelősségteljes. Egy zsarátot kap, s rajta áll, hogy hamu vagy fáklya lesz belőle.” Utánpótlás edzőként a labdarúgás technikai és taktikai elemeinek tanításán kívül, a nevelői munkát is nagyon fontosnak tartom. Természetesen minél több olyan gyereket szeretnék képezni, aki labdarúgó karrierjében a legmagasabb osztályba eljut, de ennél sokkal fontosabbnak tartom, hogy jó értékrenddel rendelkező, talpraesett, becsületes, életrevaló fiúkat neveljek, akik felnőtt korukban, bármerre is sodorja őket az élet, képesek legyenek boldogulni.
Ha a világ bármely csapata tárt karokkal fogadna edzőként, melyiket választanád?❓
🗣Ha a jövőbe kéne tekintenem, akkor elsősorban utánpótlás edzőként tudom magamat elképzelni, de ha már muszáj választanom, akkor a Manchester United lenne. Kisgyerekkorom óta nekik szurkolók, nagyon nyomós dolognak kell történnie ahhoz, hogy véletlen kihagyjam valamelyik mérkőzésüket.


Megosztás:

Továbbiak

Készítette és karbantartja a weboldal.net