Farkas Arnold

Elindul utánpótlás edzőinket bemutató rovatunk!!! ✅⚽️🥰
Farkas Arnold már jó pár éve erősíti edző csapatunkat, jelenleg az U12-es kiemelt bajnokságban induló korosztály vezetőedzője, emellett pedig az U13-as csapat pályaedzőjeként is dolgozik. ✅
Farkas Arnold❗️❗️❗️
Hogyan kerültél kapcsolatba a labdarúgással?❓
🗣Amióta élek, futballozok. Egészen kicsiként is rajongtam már a sportágért, így kézenfekvő volt, hogy igazolt játékos legyek fiatalon. 9 évesen kerültem a Veresegyház fociszakosztályához, ahol először űzhettem kedvenc sportágamat szervezett kereteken belül. Itt lettem végül felnőtt játékos, és itt játszhattam több mint húsz mérkőzést a harmadosztályban, ami a labdarúgó pályafutásom csúcspontja. Bár néhány évig fociztam Budapesten is a REAC kötelékében, mindig a Pest megyei Veresegyház volt a szívem csücske, mai napig követem a felnőtt, illetve az utánpótlás sorsát.
Miért döntöttél úgy, hogy az edzői hivatást választod?❓
🗣A vártnál korábban befejeződött az aktív játékos pályafutásom, így elég hamar belecsöppentem az edzői szakma világába. Nekem mindig is többet jelentett ez a sport, mint általában az aktuális csapattársaimnak. Amellett, hogy imádtam részt venni az edzéseken és a mérkőzéseken, minden szabadidőmet ezzel töltöttem. Elkezdtem elég hamar mélyebben foglalkozni a futball ezen oldalával, el is végeztem az ehhez szükséges iskolát. Az alapvető motivációm a gyerekek és az utánpótlás. Szeretek velük lenni a hétköznapokban, szeretem látni azt a rajongást, ami anno bennem is megvolt már kicsiként.
Kérlek, mutasd be eddigi edző karriered! Milyen egyesületeknél és korosztályoknál dolgoztál?❓
🗣Veresegyházon 19 évesen kezdtem pályaedzőként, U-9-es és U-11-es csapatoknál segítettem a főedző munkáját. A következő évben egyre több szerep hárult rám a kis korosztályoknál, ezzel párhuzamosan csináltam az MLSZ edzői képzését. A tanfolyamon rengeteg kiváló embert ismertem meg, és ennek köszönhetem, hogy tovább tudtam lépni, és önálló feladatot kaptam Dunakeszin. Itt az U-7-es korosztályért feleltem, mellette a szervezési osztályon is segítettem, ennek eredményeként később itt lettem technikai vezető először. Következett a Mészöly Focisuli, ahol külföldi tapasztalatokkal is gazdagodtam, ráadásul új korosztályokkal is megismerkedtem (U-12, U-17). Ezt követően kerültem a Viadukt SE-hez, ahol idén kezdem negyedik évemet az U-12-13-as korosztálynál. Biatorbágyon is nagy utat jártam be, rengeteg pozícióban mutathattam meg tudásomat, elhivatottságomat. Az edzői feladatok mellett aktív részese vagyok a szervezési munkálatoknak is, valamint én felelek a biatorbágyi régióban szervezendő Bozsik tornák zökkenőmentes lebonyolításáért. Amire vágytam megvalósult: a futball lett a munkám, az életem.
Mutasd be jelenlegi csapatodat!❓
🗣11 és 12 éves srácoknak tanítjuk a futballt idén kollégámmal, Tornóczky Áronnal. Megadatott az a lehetőség, hogy az első osztályú bajnokságba nevezzük a srácainkat, ahol a Ferencváros mellett a Vasas, illetve az UTE is állandó ellenfelünk. Talán nem is kell kiemelnem, mekkora lehetőség ez a fiúknak, hogy hétről-hétre ilyen nívós csapatok ellen mutathatják meg tehetségüket. Többségben biatorbágyi gyerekek alkotják az U-12-13-as csapatainkat, ami segíti az összhang gyors kialakulását.
Mit gondolsz, milyen a jó edző?❓
🗣Véleményem szerint csak úgy lehet valaki jó edző, ha rajong ezért a sportágért. Ez nem egy napi 8 órás munka, ahova reggel bemész, délután hazamész, és teljesen mással foglalkozol, hódolsz a hobbidnak. Ez egy 0-24 órás „munka”, ahol minden nap tapasztalnod, fejlődnöd kell. Rengeteg lemondással jár, de csak így lehetsz hiteles, korszerű, jó edző. A futball egy hitvallás, és számomra nem munka, hanem az élet! Tehát ha egy szót kéne írnom: a jó edző rajongó!
Mi az edzői hitvallásod? Milyen játékosokat szeretnél nevelni?❓
🗣A sport, és ha lehet, elsősorban a futball örökké legyen az életed része! Olyan játékosokat, embereket szeretnék nevelni, akik az aktív pályafutásuk után is valamilyen formában megmaradnak a sportág mellett. Legyenek akár sportvezetők, edzők, szurkolók, akiknek az életét végigkíséri a sport iránti szeretet. Ha egy nap csak egy gyerekkel meg tudom szerettetni ezt a szép sportot, akkor már boldog vagyok.
Ha a világ bármely csapata tárt karokkal fogadna edzőként, melyiket választanád?❓
🗣Imádom a német futballt, az egész kultúra közel áll hozzám. Szívesen csatlakoznék a frissen berobbant lipcsei utánpótláshoz (RB Leipzig), csodálom, amit felépítettek. Később csak is kizárólag a Bayern München felnőtt csapatát treníroznám, ők a régi kedvenceim! Mivel mégiscsak magyar vagyok, így rosszul érezném magam, ha nem írnék egy magyar csapatot is. Itthon a Ferencváros csapata áll a szívemhez legközelebb, hozzájuk bármikor szívesen csatlakoznék!

Megosztás:

Továbbiak

Készítette és karbantartja a weboldal.net