Kungl Vilmos

Elindul utánpótlás edzőinket bemutató rovatunk!!! ✅⚽️🥰
Kungl Vilmos második évét kezdte edzőként a Viaduktnál, jelenleg pedig az U14-15-ös korosztálynál tevékenykedik ✅
Kungl Vilmos❗️❗️❗️

Hogyan kerültél kapcsolatba a labdarúgással?❓
🗣Általános iskola alsó tagozatában kezdtem el focizni intézményi keretek között, majd 13-14 évesen egyesületi szinten is, lakhelyemen a Zsámbéki Sport Klubban. Több sportágat is kipróbáltam, de az igazi nagy szerelmem a labdarúgás lett. Két éve hagytam abba a versenyszerű futballt, de rekreációs jelleggel, heti rendszerességgel a mai napig focizom.
Miért döntöttél úgy, hogy az edzői hivatást választod?❓
🗣A sport végig kísérte az életemet. Kezdetben profi labdarúgó akartam lenni. Ez a későbbiekben átalakult bennem, de a sport iránti szeretetem és elköteleződésem megmaradt. Gimnáziumi tanulmányaimat elvégezve a Testnevelési Egyetem testnevelő-edző szakát végeztem el, ezzel párhuzamosan, pedig az MLSZ által meghirdetett edzői képesítést is megszereztem. Emellett lehetőségem volt arra, hogy az egyetemi tanulmányaim után egy 1 hónapos nemzetközi edzőképzésen vegyek részt Németországban. Mindezek mellett a családi minta is, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy pedagógusi hivatást válasszam, mivel szüleim és nagyszüleim is tanárok voltak.
Kérlek mutasd be eddigi edző karriered! Milyen egyesületeknél és korosztályoknál dolgoztál?❓
🗣Szülőfalumban Zsámbékon kezdtem el edzősködni 2013-ban. Első éveimben az U14 és U16-os csapatokkal dolgoztam, majd az egyesületünk Bozsik programjában résztvevő csapatainak a szakmai munkáját koordináltam, illetve az U7-es korosztály vezetőedzője voltam.
2017 és 2019 között a klub női U17-es csapatának voltam a vezetőedzője, ami edzői karrierem egyik legmeghatározóbb és legszebb időszaka volt. A lányoknak semmilyen előzetes képzettségük, nem volt, így az alapoktól kellett kezdeni. A sok munka összekovácsolta és egy remek kollektívává gyúrta össze őket, akikkel nagyon szerettem együtt dogozni.
2019 nyarán kerültem Biatorbágyra, ahol az U17 és U19-es csapataink munkáját segítettem asszisztens edzőként. 2020 nyarától az U14 és U15-ös korosztálynál vagyok pályaedző.
Mutasd be jelenlegi csapatodat!❓
🗣Az U14-es és U15-ös kiemelt bajnokságban szereplő csapatainkkal foglalkozom, ahol Tajti András kollegám munkáját segítem. Hasonló a felfogásunk a futballról Andrissal, így nagyon hatékony a közös munkánk. Mind a két csapatnál tehetséges és motivált gyerekekkel foglalkozhatunk. Nagyon szerencsések vagyunk, mert ezek a gyerekek úgy kerülnek fel a kiemelt korosztályokba, hogy a Viadukt SE-nél a lehető legjobb képzést kapták. A fiatalok átmenetében pedig Farkas Arnold és Tornóczky Áron edző kollegáink rengeteget segítenek nekünk.
Mit gondolsz, milyen a jó edző?❓
🗣Véleményem szerint a jó edző toleráns, megértő, türelmes, és következetes. Szerintem az nem elég, hogy ha az edző szakmailag felkészült. Nekünk utánpótlás edzőknek nem csak edzéseket kell tartanunk, hanem nevelésben is fontos a szerepünk. Alapvetőnek gondolom, hogy a fiatalok egy olyan erkölcsi normarendszert kapjanak a taktikai és technikai ismeretek mellett, amit a későbbiekben is hasznosítani tudnak.
Mi az edzői hitvallásod? Milyen játékosokat szeretnél nevelni?❓
🗣Utánpótlás edzőként a célom nem lehet más minthogy azok a gyerekek, akikkel foglalkozom a lehető legjobb képzést kapják, és mindenki a lehetőségeihez képest a maximumot ki tudja, hozni magából. Természetesen tudom, hogy nem mindenkiből lesz profi labdarúgó, éppen ezért ahogy azt a fentiekben is említettem a nevelő munkánk is nagyon fontos.
Egy olyan erkölcsi értékrendszert kell bennük kialakítanunk, ami segítségével becsületes, megbízható, kötelességtudó és magabiztos felnőttekké válhatnak.
Ha a világ bármely csapata tárt karokkal fogadna edzőként, melyiket választanád?❓
🗣Jelenleg utánpótlás edzőként képzelem el a jövőmet és nagyon jól érzem magam Biatorbágyon. De valószínűleg a Manchester United hívására nem tudnék nemet mondani. Nagyon szeretem az angol focit, és amióta az eszemet tudom MU szurkoló vagyok.


Megosztás:

Továbbiak

Készítette és karbantartja a weboldal.net