Tajti András

Elindul utánpótlás edzőinket bemutató rovatunk!!! ✅⚽️🥰
Tajti András játékosként is Biatorbágyon nevelkedett, valamint másfél év kitérő után újra a Viadukt edzői csapatát erősíti. ✅
Tajti András❗️❗️❗️

Hogyan kerültél kapcsolatba a labdarúgással?❓
🗣4-5 éves korom óta koptatom a focipályákat, szülővárosomban Biatorbágyon itt a viadukt SE-nél alakult ez így. Nyarakat töltöttünk a tesókkal a Kolozsvárin, éveket ennél a klubnál, én szám szerint 16 évet, mint játékos. Mire a felnőtt futball kapujába érkeztem itt Biatorbágyon, úgy éreztem az élet egyéb területein is próbára kell tennem magam, így nem jártam végig ezt az utat, még is kereknek érzem életem ezen történetét, bár játékos minőségben még vissza-vissza tévedek a pályára.
Miért döntöttél úgy, hogy az edzői hivatást választod?❓
🗣A vér nem vált vízzé, nem mellesleg, aki a pályán nő fel, nem szabadul egykönnyen a közegtől, főleg ha nem is szeretne. Szeretem ezt a sportot tanítani, fantasztikus játék, és sok örömet tud okozni a benne részt vevőknek pályán és azon kívül is.
Kérlek mutasd be eddigi edző karriered! Milyen egyesületeknél és korosztályoknál dolgoztál?❓
🗣A Viadukt SE-nél edzőként eltöltött első 4 évemben U8-9-10-11-12 és még egy U16-os csapat is megfordult a kezem alatt. Rengeteget tanultam ezekből az évekből, az engem segítő kollégáktól. Ezt követően egy csodálatos évet töltöttem az FK Csíkszeredánál ahol az U14 és U15-ös csapatot vezethettem. Erdélyből fél évre Budaörsre vezetett az utam ahol az ottani U13-as korosztályt edzettem, akiket nagy szívfájdalmamra a Viadukt hívására ott kellett hagynom. Így kerültem vissza oda, ahol számomra a foci kezdődik, most az U14-15-el dolgozom.
Mutasd be jelenlegi csapatodat!❓
🗣Kungl Vilmos kollégámmal a 2007-es és 2006-os korosztálynál tevékenykedünk. Remek közösségekről beszélünk, szeretnek dolgozni a fiúk, élmény a munka velük.
Mit gondolsz, milyen a jó edző?❓
🗣Építi a játékosai jellemét, felkészíti őket arra, hogy el tudják érni a céljaikat, meg tudják állni a helyüket a környezetükben. Mind ezt nem lehet kellő emberség nélkül elérni. Minden játékos, minden ember más, így építeni is másképp lehet őket.
Mi az edzői hitvallásod? Milyen játékosokat szeretnél nevelni?❓
🗣Olyan játékosokat szeretnék nevelni, akik értik, hogy mi történik körülöttük, látják az összefüggéseket, tudják, hogy miből mi következhet a pályán. Számomra az emberség, az alázat, a keménység, a csapatmunka, a tudásszomj, a győzni akarás kiindulópont. Utána kezdődik a munka.
Ha a világ bármely csapata tárt karokkal fogadna edzőként, melyiket választanád?❓
🗣Azt tudom, hova nem mennék biztosan, de nem szeretnék megbántani senkit. Egyébként van az a szint, amikor már nem nagyon válogat az ember. Hozzá kell tegyem, nem vágyom el innen.


Megosztás:

Továbbiak

Készítette és karbantartja a weboldal.net